Vrem să nu mai fim furaţi? Nu e atât de greu. E suficient să nu mai acceptăm un stat care se comportă de parcă ar fi stăpânul nostru. Să ne gândim la el, de acum, ca la un angajat de-al nostru. Care trebuie plătit doar pentru ceea ce face pentru noi. Care nu are dreptul să îşi mărească singur, de capul lui, salariul, adică impozitele noastre. Care nu are nici dreptul de a se împrumuta fără să-şi întrebe patronul, adică pe fiecare dintre noi.

Din pacate Bogdan, cu toata amicitia si respectul pe care ti le port (si nu e putin lucru, tinand cont ca activam in arii relativ comune atat in advertising cat si muzica si iti cunosc realizarile) tind sa fiu de acord cu doamna din postul asta. Din mai multe motive:

– faptul ca tu esti liderul de imagine al acestui grup/partid inseamna ca faptele si actiunile tale isi pun amprenta asupra grupului (ni s-a luat de-alde Ponta care aproba proiectul dar „voteaza impotriva”winking; in cazul in care tu sustii un proiect cu atatea lacune si pe care POPORUL NU SI-L DORESTE (fie ei 5-10-20k oameni) esti in aceeasi oala cu ei dpdv politic, si anume oala „ne doare undeva ce vrea poporul” SI, mai grav, partidul este in aceeasi oala. Nu mai poti avea niciun argument ca tu esti un partid care vrea sa schimbe fata Romaniei. ZERO.

– de cand au inceput protestele din tara si pana acum (peste 4 saptamani) nu s-a postat NIMIC pe paginile de FB ale F9; e ca si cum protestele nu exista. Pai, in opinia mea, protestele astea erau extrem de binevenite pentru un grup care pretinde ca sustine clasa mijlocie si doreste o schimbare in Romania. Era „trambulina” care putea sa propulseze F9 de la mii de voturi la zeci de mii de voturi peste noapte. F9 putea sa fie VOCEA protestelor. Care nu sunt numai despre RM, ci sunt despre lehamitea pe care oamenii o au fata de politicienii actuali si trecuti ai Romaniei – exact nisa pe care intrase F9 si pe care dorea s-o dezvolte.
Chiar si daca nu le sustineai ideile, ca partid TREBUIA sa le mentionezi si sa ai o opinie argumentata intr-o directie, sa faci un sondaj in randurile oamenilor din partid. ZERO si aici.

Și suntem mulţi. Suntem cei care eram prea tineri ca să ştim ce să facem cu Revoluţia sau cu Piaţa Universităţii ’90, şi i-am lăsat să ni le fure. Suntem “decreţeii” care ne-am făcut familii, afaceri şi cariere, dar ne-am ratat proiectul politic. Dar şi tinerii care terminăm acum o facultate, doar ca să ne izbim de zidul şomajului. Suntem doctorii care am ales să rămânem în ţară şi să salvăm vieţi. Suntem profesorii care ne urmăm vocaţia, în ciuda salariilor mizere. Suntem antreprenorii care am dori să ne dezvoltăm pe o piaţă liberă, intr-o competiţie cinstită, fără licitaţii trucate şi firme-capuşă. Suntem angajaţii care ne dorim să fim recompensaţi aşa cum merităm, în funcţie de performanţele noastre Suntem toţi românii care ducem România înainte!

– dupa ce am scris cele 2 liniute de mai sus am vizionat si emisiunea lui Moise cu tine; mi-a fost si acolo clar acelasi lucru: ai acceptat un client care subliniaza exact lucrurile pt care ti-ai propus sa faci F9 si sa te implici – clientelismul politic, lipsa de transparenta, proiecte impotriva interesului Romaniei. De ce ai facut asta sau de ce nu vrei/poti sa renunti la asta nu stiu si de la un punct incoace nici nu mai conteaza. Raul este facut deja.
Daca la un moment dat ai decis ca a avea un client (a primi bani) este mai important decat orice alt argument, consider ca diferenta dintre tine si politicienii actuali este minora. ZERO.

– atunci cand in discutia noastra te-am intrebat despre faptul ca stim cu totii sigur ca nu va ajunge la noi niciun leu din cele 4 miliarde mi-ai raspuns cu un simplu „asta e”; pai nu prea este asta atitudinea pe care o asteptam de la unul dintre pilonii partidului in care mi-am pus increderea ca va schimba lucrurile in tara. dimpotriva, m-as fi asteptat sa tragi de timp pe TOATE proiectele importante pana vom produce schimbarea si le vom putea face ASA CUM TREBUIE. (inca un) ZERO

– argumentul pe care l-ai dat, cu 1% din populatia Bucurestiului, este nu numai injositor, dar si periculos: da, sunt 1%, dar sunt 18k de romani cu drept de vot si cu dorinta/posibilitatea de a hotari ce sa se intample in tara lor. In Rosia Montana populatia este de 2600 suflete. Vorba lui Florin Zamfirescu: oamenii aia nu stiu sa cultive castraveti si sa creasca o gaina? Nu sunt in stare sa se hraneasca din pamantul romanesc, cum fac jumatate din oamenii din tara asta?! (45% populatie rurala in 2010) Si chiar daca nu stiu/pot, pot sa invete, nu? Adica daca pana acuma s-ar fi ocupat cu fabricarea de telefoane fixe si de maine nu mai este cerere de telefoane fixe ar muri de foame? Nu s-ar reprofila? N-ar trebui sa investeasca guvernul in re-specializarea lor? ZERO?

Concluziile monologului meu:
– consider ca a fost o greseala decizia de a lua acest client SI atat tu – ca simbol al schimbarii in tara, dar mai ales F9 va avea de pierdut pe termen mediu-lung; oricum as calcula-o, si daca se face si daca nu se face proiectul partidul F9 este compromis, la fel cum PNL e compromis, la fel cum PSD e compromis, la fel cum PDL e compromis.
sigur, viata ta = deciziile tale, opinia mea are prea putina importanta, dar totusi o spun.

– esti un foarte bun profesionist, dovada cifrele pre- si post-reclame; poti fi mandru de chestia asta si o poti prezenta oricand ca si un case-study; dar aici este vorba de mai mult decat o campanie de teve reusita, mai mult decat convinsul oamenilor cu televizorul. pari sa nu intelegi lucrul asta. pacat.

– respectul si admiratia mea pentru ceea ce faci in publicitate se mentin, la fel pentru muzica si motociclete. Si sper ca la un moment dat vei lua decizia sa faci CE TREBUIE pentru Romania chiar daca afecteaza CE AI NEVOIE pentru tine, adica exact inversul a ceea ce s-a intamplat aici. Cand/daca se va intampla sa iei decizia asta, voi fi alaturi de tine si in zona politica; pana atunci… ZERO.

PS: postul asta a inceput ca un small post pe FB si a ajuns… well, ce se vede
PPS: da, postul asta reprezinta decizia mea de a renunta la F9 pana la reinventarea acestui partid si a liderilor sai.
PPPS: citatele prezentate sunt din manifestul „Impreuna 2012” care a stat la baza infiintarii partidului Forta Noua F9

Cam atat cu si despre F9 – Forta Noua…
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*